miércoles, 6 de mayo de 2009

EXCURSIÓ AL MONESTIR DE POBLET, EL MUSEU DEL VIDRE DE VIMBODÍ, I A LA POBLACIÓ DE MONTBLANC

El dijous dia 30 d’abril vam anar d’excursió a Poblet. Vam eixir de La Salle a les 8:00 amb autocar. dins de l’autocar ens ho vam passar molt bé ja que tots ens fèiem moltes bromes. en arribar al monestir vam esmorzar i en acabar vam començar la visita al monestir.
Quan et fixaves amb la façana del monestir et produïa molta confusió ja que a sovint es barrejaven elements del gòtic i el romànic.



EL MONESTIR DE POBLET HISTOR
IA
El monestir es va fundar en el segle XII per la orde del Cister original de França i va arribar a esta format per més de 150 monjos . Aquest monestir va ser un del mes grans i importants de Europa ja que reis de la corona d’Aragó i nombrosos nobles van estar enterrats al monestir durant tota l’edat mitjana.
En el segle XIX el monestir va viure un gran període de decadència i va ser abandonat i després saquejat per francesos .
En l’actualitat després de ser restaurat el monestir comte amb una trentena de monjos.

SALES I DEPENDÈNCIES DEL MONESTIR

En entrar al monestir vam anar al claustre, on es veia bé la barreja dels dos estils artístics de la edat mitjana el gòtic i el romànic. Al voltant del claustre hi havia totes les sales del monestir.

Primer vam entrar a la cuina antiga que tenia una gran xemeneia actualment els monjos tenen una cuina nova amb electrodomèstics més moderns. Al costat hi havia el menjador que era molt gran i les monjos menjaven sense parlar mentres un dels monjos orava. També hi havia una sala de reunions. La biblioteca que era gegant, era un dels llocs més importants del monestir, actualment els llibres són donacions ,ja que els originaris del monestir vam desaparèixer al segle XIX . La sala capitular, es el lloc on es reunien els monjos per elegir al nou abat. Després vam anar a la església del monestir on hi havia un retaule de pedra blanca una mica deteriorat, i les tombes de Jaume I “el conqueridor , Pere “el cerimoniós” i alguns reis més de la corona d’Aragó. Vam veure l’antiga prensa on feien el vi i finalment el museu.

Després de visitar el monestir vam anar a veure com feien el vidre a Vimbodí i vam dinar a Montblanc ciutat que s’estava preparant per a una fira medieval.

JORDI CURTO, 2D

No hay comentarios: