martes, 5 de febrero de 2013

GABRIELE D´ANNUNZIO


D’Annunzio va nàixer en 1863 en Pescara (Itàlia) i va ser poeta, novel·lista, periodista i dramaturg.
Va escriure la seva primera obra als 16 anys i en 1881 va ingressar en la Universitat de Roma. En aquesta ciutat va escriure assajos per al periòdic “La Tribuna” i així va anar creixent la seva popularitat fins a convertir-se en «Il Vate» (El poeta), ja que va aconseguir ser un dels màxims representants del Decadentisme de la Literatura Italiana, encara que, durant una època tingué que fugir a França per la seva temerària forma de vida.
Es va casar i tingué tres fills, però el que realment destaca de la seva vida, a part de la dotada intel·ligència en lletres, es que, quan va tornar a Itàlia, va participar en la Primera Guerra Mundial com a pilot voluntari (durant aquesta època va perdre la visió d’un ull), va ser comandant i promulgà idees nacionalistes. Així aconseguí apoderar-se de la ciutat de Fiume (Croàcia), la qual pretenia annexar a Itàlia, però no ho va poder fer, encara i tot, la va proclamar “Estat Lliure de Fiume” i ell mateix fou Duce.
El seu ímpetu en conquerir aquesta ciutat i el fomentar el nacionalisme, va servir l’exemple a Benito Mussolini que va seguir les seves idees feixistes. A petició de Mussolini, el rei Victor Manuel III d’Itàlia li va concedir el títol de “Príncep de Montenevoso”.
Finalment, Gabriele morí en 1938.





Anna Carrasquilla Sabuquillo 1er Batx.

No hay comentarios: