sábado, 31 de marzo de 2012

ORIENTACIONS PER A LA REALITZACIÓ DEL TREBALL SOBRE EL SECTOR PRIMARI


Us presento un projecte d’esquema amb orientacions per a realitzar el treball sobre el sector primari a Benicarló o altres poblacions del nostre entorn. Poden aparèixer els següents apartats:

-         -  Introducció: breu explicació d’allò que es vol explicar i donar a conèixer amb el treball.

-         - Descripció i ubicació de l’explotació: com és la finca, el terreny (regular, obert, tancat, límits, amb habitatge…), tipus de sòl, facilitat d’accés, població en la que s’ubica, situació dins del terme municipal (partida rural), etc.
-          - Factors físics de l’entorn.

-          - Tipus d’agricultura: comercial o d’autoconsum.
-        - Tipus de cultiu segons la varietat, segons l’aprofitament i ús de l’aigua, tècniques utilitzades, tecnologia, maquinària, etc., que s’utilitza.

-          - El mateix punt anterior pot aplicar-se en cas que el treball es faça sobre la ramaderia o la pesca, canviant els tipus de cultiu per les espècies animals (tipus de ramat, raça, qualitats, aprofitament…) o marines.
-         -  També es pot assenyalar el tipus d’alimentació del ramat, la mobilitat, el rendiment econòmic, etc.

-          - En el cas de la pesca indicar els tipus de barques, les tècniques utilitzades, els caladors, les principals captures…
-        -  Fotografies i comentari.
-        -   Entrevistes.

-          -  Conclusions, valoració sobre la importancia d´allò que hem treballat.
-    -  Bibliografia i / o fonts consultades (poden ser fonts orals, es a dir, entrevistes o informacions que algú ens ha donat ).

No hay comentarios: